Högteknologiskt exjobb inom maskininlärning genomfört på BnearIT för systemet Smart Recycling

Effektivisera och förbättra tömningshantering av återvinningsstationer genom att konstruera en adaptiv predikteringsfunktion för mer precist beslutsunderlag gällande behov av tömningar

Under våren har BnearIT genomfört tre exjobb varav ett av dem har fokuserat på att optimera tömning av återvinningscontainrar som en del av BnearITs dotterbolag Smart Recycling (www.smart-recycling.se). Fokus har varit att analysera och utvärdera befintlig lösning för att genom en iterativ process utveckla lösningen steg för steg. Med hjälp av datainsamling med stöd av Förpacknings och Insamlingen (FTI) har en data-driven lösning tagits fram som ger en konkret förbättring med en säkerhet på 99,1 %. Lösningen kommer realiseras i skarp produktion från mitten av juni  och kommer underlätta våra kunders tömningsplanering och vardag. Detta kommer stärka systemet Smart Recycling och i förlängningen bidra till en förbättrad miljö.

Examensarbetet kommer presenteras torsdag 2018-05-31 16:00 i A2527 på Luleå tekniska universitet och presentation är öppen för alla.

David RutqvistDavid Rutqvist

Vill du göra ditt examensarbete hos BnearIT? Kontakta Fredrik Blomstedt. Vi är öppna för egna förslag eller våra föreslagna idéer som finns bifogade nedan.

David Rutqvist når du här om du vill höra hans upplevelser och erfarenheter: David Rutqvist

Fler kunder som vi arbetar med


: Stationsgatan 69, 972 34 Luleå

: 0920-21 18 00

: info@bnearit.se