Bästa testresultatet vi sett

Ett tips från en rekryteringsfirma och ett testresultat som är det bästa vi sett – det är början på Oskars historia hos oss på BnearIT.

Han på rekryteringsfirman ringde upp och berättade om en ung grabb han trodde väldigt mycket på. Några dagar senare satte sig Oskar vid vårt programmeringstest och levererade toppresultat.

– Testföretag, som har kunder över hela landet, ringde och berättade att det är det bästa testresultatet de sett, säger Lars Frisk, konsultchef BnearIT.

Oskar föddes i Kalix för 21 år sedan. Där har han bott sedan dess. Fram till nu alltså, då han har flyttat till Luleå för att börja jobba på BnearIT. Teknikintresset kommer från hans pappa Nils och datorer har funnits under hela uppväxten. Som 6-åring fick han sin första dator, en med windows95.

– Vill minnas att jag vid 14-årsåldern började med Java och att jag kände att det gick att göra saker som var riktigt roligt och ibland till och med nyttigt, säger Oskar.

Successivt blev det mer och mer småprojekt på fritiden. Han har utvecklat plug-ins till Minecraft-servrar för att göra nya kommandon, skapat teleport-punkter och sånt, gjort en discord-bot så att det som skrivs i Minecraft kommer till en discord-server och tvärt om. Ja ni fattar. På frågan om det var någon speciell händelse som varit avgörande och triggat hans stora intresse svarade han:

– Inte direkt. Det är väl mer att man kan göra sakerna själv som inte redan finns. Alltså om det inte finns program för att göra speciella grejer så kan man göra ett eget. Det har alltid varit ett mål att jobba med systemutveckling och det är speciellt roligt att få jobba med andra som också gillar att tillsammans lösa problem och programmera.

Nu är det fredag eftermiddag och arbetsdagen är snart slut så då undrar man ju hur denna fredagskväll ser ut för Oskar?

– Det blir att träffa några kompisar och klämma en öl eller två. Det är gött, säger han.