BnearIT bäddar för framtiden

När möjligheten att prata systemutveckling och programmering i grundskolan dök upp nappade BnearIT direkt.
– Det är en självklarhet att åka ut och berätta för barnen hur vår vardag och våra arbetsuppgifter ser ut. Ett tillfälle att visa att man inte bara kan bli polis eller brandman, säger Fredrik Blomstedt, Senior systemarkitekt och Integrationskonsult på BnearIT.

Bara att sätta sig ner och prata med en grupp 8-åringar är en utmaning. Att på ett pedagogiskt sätt ta de in i en värld fylld med teknik och kod hade nog många sett som en omöjlighet. Det var exakt vad Fredrik Blomstedt ställdes inför när han blev inbjuden till Tallkronanskolans temadag ”yrken”.
– Det är så klart en utmaning att dra en presentation om ett tekniskt yrke. Jag la mycket fokus på hur vi hjälper våra kunder, hur vi jobbar i projekt och hur vi når slutmålet, säger han.
Man brukar ju säga att tala är silver, koda är guld. För att få kidsen att skapa en bild av vad vi på BnearIT gör la Fredrik mycket kraft på att visa resultatet av vårt arbete.
– Vi gör många häftiga grejer. Vi är ju faktiskt också brottsbekämpare, säger han och syftar på ett EU-projekt där BnearIT kopplade ihop 21 länders sjöövervakningssystem.
Ett exempel som tydligt visade barnen effekten och målet av en programmerares arbete.
– Jag tror generellt att är viktigt att lyfta olika yrken för våra barn. Visa att det finns en framtid för alla oavsett intresse.