Frans Olofsson

Frans är hemma på BnearIT igen

Efter sju år som systemutvecklare på BnearIT valde Frans Olofsson att prova något nytt. Men BnearITs mjuka värden och utvecklingsmöjligheter gjorde att Frans den 3 oktober 2022 återigen klev in genom de välbekanta dörrarna.
– Det har större betydelse än vad man tror, säger han.

Han är uppvuxen i den lilla byn Nattavaara utanför Gällivare men sökte sig till Luleå när studier på Luleå tekniska universitet väntade. Civilingenjörsutbildningen med inriktning mot datateknik fick honom att stanna i staden där hans äldsta bror också bodde. Som också är en av BnearITs grundare.

– Så jag var väl egentligen 10-12 år första gången jag satte min fot på BnearIT, skrattar han.

Tre år in på universitetsstudierna började således Frans jobba extra på BnearIT och klev sömlöst in på heltid när skolan var avklarad. Det här var 2015 och den då juniora systemutvecklaren blev kvar i sju år.

– Jag trivdes bra på BnearIT men kände att jag helt enkelt ville prova något nytt. I samband med det fick jag ett erbjudande från ett företag som jag tidigare varit konsult hos, ett erbjudande som jag valde att hoppa på.

Nya perspektiv
Efter åtta månader på den nya arbetsplatsen blev dock saknaden efter BnearIT för stor.

– Kombinationen av BnearITs policy när det gäller oss anställda, alla trevliga kollegor och det faktum att jag fick chansen att arbeta mer mot arkitekturhållet som jag velat väldigt länge, gjorde att jag tog beslutet att återvända. Jag trivs som fisken i vattnet.

Ja, tidigare innebar Frans roll som systemutvecklare att han skrev den rena koden, utifrån hur arkitekten hade bestämt att det skulle göras. Med sin erfarenhet och numera seniora titel har han själv intresserat sig för tjänsteorienterad arkitektur och möjligheten att ta en större roll inom det på BnearIT lockade honom tillbaka. 

– Det är mycket glädjande att vi fått tillbaka Frans, han är en otrolig tillgång både vad gäller hans rena kompetens med också till teamet och stämningen här på arbetsplatsen. Att han kommer tillbaka lirar verkligen med våra värderingar och arbetsmetoder, vi vill prioritera medarbetarnas utveckling och vara lyhörda så våra medarbetare får växa och utvecklas, säger Ida Ek, konsultchef på BnearIT.

Frans menar också att de mjuka värdena är lätta att missa när de är mitt framför ögonen.

– På BnearIT har man väldigt stor möjlighet att själv påverka åt vilket håll man vill gå i sin egen utveckling. Här är man också väldigt bra på de mjuka värdena, det är inte bara snack och lite verkstad utan BnearIT lever som de lär. Det ska man inte underskatta. Jag fick verkligen perspektiv och insåg att det har större betydelse än vad man tror.