Olov Stenberg

Full fart framåt

Den 4 januari 1986 föddes Lulesonen Olov “Olle” Lars Emanuel Stenberg. Något år senare tog han sina första stapplande steg hemma på Skurholmen, och sedan dess har det gått undan! Både i bilen och i karriären – som 34-åring blev han 2020 både yngst i ledningsgruppen och vår nya säljchef. Allt i ett svep och allt ifrån köket.

– Jag trodde verkligen att det skulle bli väldigt tufft att ta den här tjänsten och utgå från köket och teams, men det har gått över förväntan! Alla befinner sig ju i den här situationen nu och även om representationskontot aldrig varit så outnyttjat som nu så kvarstår ju säljets grunder, oberoende av forum och plats. I grund och botten handlar det om att skapa relationer och förtroenden, nu gör vi det bara i andra typer av rum.

Idag har han lämnat Örnäset till förmån för Varvet – och titeln sambo. Det undgår ingen att det är den titeln som är favoriten. Att han har hittat hem både i kärleken och på jobbet.

Säljare från start
Olov har en examen som civilekonom från LTU med inriktning mot marknadsföring kryddat med några högskolepoäng inom förhandling och medling – som kommer väl till pass i den roll han har nu. Men så länge Olov har jobbat så har det varit som säljare. Startskottet gick för elva år sedan på Elgiganten och sedan dess har det rullat på – han kommer senast från Academic Work och dessförinnan Telenor där han var distriktschef för hela Norrland.

– Det har aldrig känts som ett jobb när jag arbetat med försäljning. I början kunde jag knappt förstå det själv, att jag fick betalt för att hjälpa människor med att hitta rätt produkt för deras behov, där och då var det mest trevligt att umgås och få ett break från studierna.

Än idag verkar drivet vara detsamma. Han berättar att han älskar att bygga nya och utveckla befintliga kundrelationer, men även att skapa engagemang hos våra medarbetare och på så sätt även utveckla sitt eget ledarskap.

– Det finns inget som slår känslan när man har gjort en riktigt bra affär som skapar mervärde för våra kunder. De dagarna känns det fortfarande inte som ett jobb.

Hela vägen hem
Med 100 mil i bil mellan den sydligaste och nordligaste telenorbutiken har han sett sin beskärda del av vårt avlånga land. Det för oss tillbaka till det här med att ha hittat hem – för även om tankarna en gång fanns om att lämna och bege sig söderut har han idag landat i att det är Luleå som gäller.

– Det är så lätt att leva här. Jag älskar att resa och upptäcka nya ställen men det är alltid hit jag vill komma hem.

Han säger själv att han vet lite om mycket men att det är i upptäckandet han får farten framåt. Han skrattar när han beskriver hur han, under sin första vecka på jobbet, satt på ett möte med Jerker Delsing, professor i industriell elektronik, och inte förstod någonting.

– Då undrade jag faktiskt hur det här skulle gå till! Men det är det fina med BnearIT, att vi alla litar på att det är rätt person på rätt plats och att inga frågor någonsin känns dumma. Det är otroligt utvecklande att jobba med så kompetenta kollegor, jag lär mig massor varje dag och jag är stolt över att få vara med på den här fantastiska resan.
Man kan vara sig själv och det finns en äkta genuinitet när det kommer till att bry sig om sina medarbetare.

– Jag uppskattar att jag får utrymme att vara kreativ i min roll och fick förtroende från dag ett. Det betyder väldigt mycket för mig och det är även då jag arbetar som bäst. Vi är en ganska ny ledningsgrupp så det är väldigt utvecklande och kul att hitta den rätta dynamiken, och såhär snart ett år senare tror jag att mina siffror ändå talar för sig själv.

– Avslutningsvis har vi sjukt kul på jobbet, jag ser fram emot varje teams-möte hemma från köksbordet. Man stänger datorn med ett leende på läpparna. Det är såklart roligare att ses fysiskt men att ses digitalt har faktiskt fungerat superbra och vi har en fin gemenskap.

En annan fin sak är Olovs bil – som påminner mycket om Olov själv. Hans Tesla model 3 LR är ju precis som honom både snäll och snabb på att leverera resultat. Vi skulle även vilja hävda att den inom kort är stans snyggaste Tesla, den är nämligen inlämnad för att stripas om i BnearITs färger, det kallar vi hängivenhet!