Hej och Heja Gustav!

VM är över för i år, men vårt engagemang slutar inte för det!

Sedan 2020 sponsrar vi på BnearIT den elitsatsande längdskidåkaren Gustav Johansson från Luleå. Gustavs favoritdistans är sprint och målet är OS 2022, men redan idag är han en av de absolut bästa i Sverige. Men det är inte bara i spåren det är fulls ös – vid sidan av elitsatsningen studerar nämligen Gustav till civilingenjör med inriktning mot hållbar energi.

– För oss på på BnearIT är det både viktigt och självklart att, genom bl a vårt stöd, visa att man kan erövra världen även om man bor och verkar i Luleå/Norrbotten! Precis som vi på BnearIT gör inom vissa områden när det gäller systemutveckling, säger Vd Anders Hermanson

Vi haffade Gustav för fem snabba;

När började du med skidor?
– Jag har åkt skidor hela livet men mina första gemensamma skidträningar var med Luleå Gjutaren på Ormberget.

På BnearIT är vi ju stolta nördar, vi vet att det behövs mycket tid och engagemang för att komma upp på elitnivå. Oavsett om det gäller kod eller skidor.

Är du en riktig skidnörd även privat?
– Jag nördar ofta och gärna ner mig i allt som har med längdskidor att göra. Det är intressant att fundera och diskutera kring.

Hur mycket tränar du?
– Jag tränar 820 timmar den här säsongen. På veckorna mellan 30 timmar på sommaren och 10 timmar i samband med tävlingar på vintern. När det kommer till plugget försöker jag lägga ner ca 20 timmar per vecka men under tuffare träningsveckor eller mycket resor blir det mindre studier.

Vad är det roligaste med sprint?
– Det roligaste med sprint är att det går fort samt är små marginaler. Det gäller att vara skärpt hela loppet.

Berätta om varför du inriktat dig på hållbar energi, superspännande ju!
– I plugget inriktar jag mig mot hållbar energi. Jag tycker det området är intressant och spännande eftersom det händer väldigt mycket där just nu. Det hade varit häftigt att jobba med el- och vätgasbilar när jag pluggat och känner mig färdig med min skidkarriär.

Vad står på tur för dig här näst?
– Näst på tur ser jag fram emot en vår med mycket skidåkning, tävlingar i vårsolen och en intressant kurs om hållfasthetslära.