Anders Hermanson

Anders Hermanson

Vd & marknadschef

Anders är en av grundarna och delägarna av BnearIT sedan starten 2002. Jag har lång erfarenhet av IT-branschen inom marknad och försäljning inom IT-branschen och närliggande områden. På senare tid har jag fokuserat mycket på digitaliseringen av näringslivet och IoT.

Om arbetet på BnearIT

Jag jobbar som marknadschef med att utveckla marknaden för BnearIT:s tjänster, men jag är även även VD på vårt dotterbolag Adage som arbetar med produktförsäljning, se: smart-recycling.se . Båda dessa områden har utvecklats mycket positivt sedan starten och vuxit kraftigt både nationellt och internationellt.

Sedan några år tillbaka engagerar jag mig i externa styrelser (bla Expanera i Norr, Nova och några fler) för att bidra med min kompetens inom försäljning och IoT och även för att komplettera min egen kompetens.

Tidigare erfarenhet/specialistkunskaper

Ett riktigt roligt uppdag var när jag var VD på Exodium med 85 anställda i ett stort uppdrag för Skatteverket. Tack vare projektet sänktes ungdomsarbetslösheten i Luleå med 2%-enheter!

Jag har också stor erfarenhet av internationella affärer inom stålindustrin som säljare av järnvägsräls. Jag har också arbetat som ekonomichef, projektledare och i viss mån utvecklare inom IT-projekt.

Gillar förutom jobbet

God mat och dryck förstås! Men jag inser också att det medför behovet av att träna lite extra. Familjen är alltid i centrum och att curla barnen är nästan ett heltidsarbete! Roliga/snygga/snabba/tekniskt avancerade bilar är ett annat intresse.

Utbildning

1997, Civilingenjör, maskinteknik, avslutning industriell ekonomi, Luleå tekniska universitet.

Språk

Svenska och engelska.

Födelseår

1970

Anställningsår

2002

Placeringsort

Luleå

anders.hermanson@bnearit.se

+46 70-266 96 36