Erik Karlsson

Erik Karlsson

Senior konsult

Erik är senior konsult med 30 års yrkeserfarenhet av systemutvecklings- och förvaltningsverksamhet.

Om arbetet på BnearITJag jobbar som regel i uppdrag som projektledare eller i arkitektliknande uppdrag och som handlar om någon form av distribuerade systemlösningar. Jag tar mej med glädje an såväl organisatoriska som tekniska utmaningar.
Tidigare erfarenhet/specialistkunskaperGenom min bakgrund inom kvalitetsarbete har det kommit att bli en specialitet för mej att som projektledare fokusera på en lösnings livscykelkostnad, exempelvis genom analyser och prognoser avseende kvalitetsbristkostnader eller genom analys av processer och förlopp liknande det egna projektet. Informationsanalys i samverkan med kollegor och samarbetspartners för att tillsammans koppla grepp om större helheter är inte främmande för mej. Förresten: om det skulle det gå att få svart bälte i Excel så skulle jag haft det!
Gillar förutom jobbetJag är förtjust i allt som lockar sinnena. God mat och dryck är favoriter. Är maten av egenhändigt fångad fisk, skjutet vilt eller på annat sätt närproducerad så är det en extra poäng. Jag gör mer än gärna egna försök i köket, vid grillen eller i den egenhändigt byggda rökkåtan. Jag reser gärna till ovanliga platser och om möjlighet finns så tar jag gärna med mej både kamera och dykutrustning på resan. Självklart är kameran riggad för undervattensfoto!
UtbildningProgrammeringsteknisk linje
Kvalifikationer

Processer och metodik: Projektledning, moderna utvecklingsstrategier, agile manifesto, PROPS, Tieto PPS, PEJL, ISO9001.
Programmeringsspråk: Pascal, C++ och Ada.
Verktyg: MS Project, MS Office, Borland Delphi, Microsoft .NET,platformen, Java och J2EE.
Teknologier: IP-säkerhet, GSM, PDC (Japanskt 2G standard), TDMA (Amerikansk 2G standard), UMTS/WCDMA (3G), WiMAX

Branscherfarenhet:Sedan 1985
Språk:Svenska, engelska, franska och tyska.
Anställningsår:2015
Placeringsort:Luleå