Nicklas Karlsson

Nicklas Karlsson

Systemarkitekt, projektledare

Niklas är projektledare och systemutvecklare med bred kompetens inom systemutveckling, intelligenta beslutstödjande system, datorkommunikation, programvaruteknik och geografiska system.

Om arbetet på BnearIT

Jag har stor erfarenhet av systemutveckling inom databaser, design och grafisk formgivning, datakommunikation samt programvaruutveckling i flertalet utvecklingsverktyg och programmeringsspråk. Jag är social och intresserad av människor. Det är säkert därför jag ofta anlitas som utbildare inom olika områden. De senaste åren har jag agerat som projektledare och senior arkitekt/utvecklare inom stora webb och portalprojekt. Är en erfaren kravinsamlare och processledare. En annan del av mitt jobb är införsäljning av nya projekt med besök och presentationer för ledningsgrupper och beställningsorganisationer.

Tidigare erfarenhet/specialistkunskaper

EPiServer är ett specialområde, jag är certifierad EPiServer-utvecklare (CMS).

Gillar förutom jobbet

För mig är sport i alla former ett stort intresse. Framför allt basket där jag också är engagerad som ungdomstränare. Finns tid över spelar jag gärna en golfrunda eller två.

Utbildning

2004, Magisterexamen i Systemvetenskap med inriktning mot Intelligenta Beslutstödjande system, Luleå Tekniska Universitet.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Uppdrag genomförda inom processindustri, tjänsteföretag, offentligsektor och konsultföretag:


  • Systemutveckling

  • Försäljning

  • Förstudie

  • Utbildning

  • Projektledning

  • Systemutveckling

  • Teknisk dokumentation

Branscherfarenhet

Sedan 1999

Språk

Svenska, engelska och tyska.

Födelseår

1970

Anställningsår

2005

Placeringsort

Luleå

nicklas.karlsson@bnearit.se

+46 70-588 37 53