Theo Matskas

Theo Matskas

Webbutvecklare

Theo är konsult med erfarenhet av system- och webbutveckling.

Om arbetet på BnearIT

Som backend-utvecklare deltar jag i många projekt genom att bygga och utveckla webbsidans struktur. I de projekt jag har frontend-ansvar så är javascript nästan i dagligt bruk.

Tidigare erfarenhet/specialistkunskaper


Förutom min programmeringskunskap har jag stor arbetslivserfarenhet som online/offlinevideoredigerare. Jag har diplom i film- och videoregi och under tio år var jag delaktig i olika projekt som t.ex. dramaserier, realityserier, talangprogram, dokumentärer och reklamfilmer i Grekland. Jag har stor kompetens inom att leverera bilder för sändning under tidspress och deadlines. I många projekt har jag varit medlem i ett redigeringslag, speciellt i dokusåpor, så jag vet hur man arbetar agilt i ett kreativt lag och tillsammans levererar de bästa resultaten.
 Det finns många likheter mellan webbprogramering och videoredigering. I grund och botten arbetar en videoredigerare med att analysera strukturen för inspelningsmaterial och ge form till innehållet för att skapa ett balanserat och tydligt budskap. En system- eller webbutvecklare planerar strukturen enligt kravspecifikationer, bygger upp systemet och överför systemets funktionalitet och användbarhet till besökaren genom ett modernt gränssnitt. Syftet är att säkerställa att hela interaktionsprocessen tydlig och effektiv.

Gillar förutom jobbet


Musik är min inspiration, men jag tar också gärna en tur med min motorcykel. Jag kan också tänka mig att spela fotboll eller basket. Umgås gärna med goda vänner också.

Utbildning

Film och video regi, 1998-2001. YH:Webbutveckling, 2013-2014. YH:Frontendutveckling, 2016-2018.

Kvalifikationer

Frontendutveckling: Html5, CSS, SASS, Javascript, jQuery, Ajax, Json, UI/UX och Responsive webbdesign.
Backendutveckling: ASP.NET MVC, EPiServer, C#, PHP, MSSQL, MySQL.
Versionshantering: GIT, Svn.
Videoredigering: Avid MC, FinalCut 7/X, Premiere Pro, Adobe AfterEffects.

Branscherfarenhet

Video: fr.o.m. 2001, Webb: fr.o.m. 2013.

Språk

Svenska, engelska och grekiska.

Födelseår

1978

Anställningsår

2016

Placeringsort

Luleå